Jump to content
Blue Purple Red Orange Gold Green Teal Chocolate Charcoal
Blue Purple Red Orange Gold Green Teal Chocolate Charcoal
dennisjames71

Mvp 14 Support Thread

Recommended Posts

Right click on file. Rename. On W7 it automatically highlights the file name. Just click in the box behind the file extension and change it. It will prompt you, pick yes or OK. Depending on your unzipping tool and the file it may not work, but won't know til you try.

You didn't do an internet search on how to do that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehhhh how do i do that?

Sorry, forgot one thing. Get a program called WinRAR or Winzip. That will take care of this for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

my game freezez when i sim some games

You need to provide a lot more information than "my game freezes" because there are different reasons why that happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

my game freezez when i sim some games

Try to turn off injuries,suspensions and trades before starting a new season and see,if it´s still freezing during sim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think we've addressed just about everything we can regarding freezing both in this thread and others with "freeze" or "crash" in the title recently.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there

I have just upgraded from Windows 8 to 8.1 on my laptop.

I downloaded MVP 14 and followed all instructions to the letter. Then added the daflyboys rosters and proceeded to do a little "fine tuning" with the minor league teams on mvpedit before exporting the teams back into the game. This, I believed, caused the game to crash before it could load properly.

I decided to "start from scratch" and deleted and reloaded MVP 2005 and then all of the associated downloads were reinstalled with it, in order.

I have attempted both the compatibility mode and running as an administrator to no avail. it will load as far as the first "main" screen (the one with game modes etc) but crashes from there.

.

I was wondering about the "models big/ big GUI"" fixing option. I had a little go at it but i was wondering how you get the "models.big back into the game files. It doesn't seem to do it automatically once the rebuild is complete.

i'm just thinking that maybe the mod just isn't compatible with Windows 8 :-(

Any help would be greatly appreciated, as is the amazing job you guys have done over the past years since EA stopped producing the MVP series. The amount of work that you've collectively produced over that time is incredible and I am greatly thankful because baseball games are very near impossible to come by in Australia.

Thanks heaps

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm maybe I should just put "w8" instead lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know a lot about what works best with W8, but did you try installing to your desktop? Also, did you try installing 2005 from your discs, adding only official patch #3 and just run that?

Let us know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your reply buddy

ok I have my good old original and much loved MVP 2005 discs :-) so I will retry. Do I install 05 to the desktop or mvp14 to the desktop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, tried saving mvp 05 to the desktop and it wont allow me to due to the fact that it may make IVE system unstable. GRRRR

I''ve re-re-reinstalled it added all of the patches etc, managed to work out the BIGGUI thingy (thanks guys) now..i'm gonna try it without editing the rosters at all

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok guys how's this for a giggle. I reinstalled MVP. 05 (patches included) and the MVP 14 download but didn't install any of the roster packs or edit the models.big or even mvpedit the rosters and.....the game works....but kinda fast lol REAL REAL FAST LOL. I vaguely remember reading a post on this thread when I first started having probs so i'm gonna go back and sift through and see if I can find if there was a solution.

Either way, I guess ill be editing the rosters (as much as is possible anyway) in game

Share this post


Link to post
Share on other sites

I read back through the whole support thread and found nothing about the game running really fast. I must've been hallucinating lol.

Just wondering if anyone has any ideas why this might happen. Everything else seems fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Either way, I guess ill be editing the rosters (as much as is possible anyway) in game

There shouldn't be any reason why you can't install a roster pack. As long as you have the cyberfaces to generally go along with it, you should be fine. Your other choice is to use the roster pack, but change every cyber face assignment to a generic (face nos. 901-915)

I read back through the whole support thread and found nothing about the game running really fast.

Vertical sync in your video options must be ON.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey buddy, Yeah I gave that a shot but its still running quite fast.

Also, once I get that problem sorted, i'll have another go at installing your rosters, because I really do enjoy using them.

Thanks mate

Share this post


Link to post
Share on other sites

This will happen if you're running the game in windowed mode and have one monitor. If not, maybe there is a setting in your video card control panel?

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm ok lol I use my laptop to play the game (well hopefully one day lol) Are you suggesting I turn off the "vertical sync" in the graphics card control panel buddy

Share this post


Link to post
Share on other sites

No not at all. Also, if you are playing on a laptop which has an integrated video card, I'm not sure what to tell you. Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lol thanks mate, I really do appreciate you trying to get it sorted for me. Not sure why the game is running at such a fast speed, mvp 13 worked perfectly fine on here so I might just reinstall that :-)

Again, thanks heaps buddy

Much appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

HOORAYYYY!!!!!

FINALLY!!!

After a long process of elimination, including running the game in its original form then adding the patches, I have discovered what was making the game run at a million miles an hour!!

The goddam patches lol I kept installing all five of the official patches. They must've been causing some kind of conflict.

I have none installed and the game seems to be running nicely.

Thanks again mate for all your help and patience.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I only install Patch 5 - never have any problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My understanding is Patch 2 is all you need if you don't plan to play online; Patch 3 if you go online.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks heaps guys, really appreciate your help. Loving having my game back up and running again :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...