Jump to content



Photo

MVP in widescreen!


  • Please log in to reply
152 replies to this topic

#1 Go Tribe

Go Tribe

    Rookie

  • Contributors +
  • 100 posts

Posted 20 October 2005 - 06:36 PM

Not sure if this was already posted but someone found a quick way to play MVP in widescreen mode for those of us with some of the newer monitors out there.

http://www.widescree...opic.php?t=1739
  • 0


#2 baseballfans

baseballfans

    Rookie

  • Modders
  • 835 posts
  • Gender:Male

Posted 20 October 2005 - 07:18 PM

Interesting. But I was wonder if my monitor is not wide screen, will inable wide cause problem for my monitor? Especially, if it doesn't support at the resolution?
  • 0

#3 five

five

    MVP

  • Modders
  • 3,272 posts

Posted 20 October 2005 - 07:28 PM

So does that mean that 1600x1200 is possible?
  • 0

#4 krawhitham

krawhitham

    Hall of Famer

  • Modders
  • 9,458 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, Ohio

Posted 20 October 2005 - 08:08 PM

So does that mean that 1600x1200 is possible?


it should

Found solution for MVP 2005!!!

First, you need a hex editor.

It can be downloaded at http://www.chmaas.ha...xvi32/xvi32.htm

Second, backup your mvp2005.exe file under C:Program FilesEA SPORTSMVP Baseball 2005 and make a copy.

Third, load mvp2005.exe into the hex editor.

Fourth, in this part, you will change 800x600 mode to 1920x1200.

Find (ctrl + F) ' 20 03 00 00 58 02 '

Overwrite it with ' 80 07 00 00 B0 04 '

Now, there is one more ' 20 03 00 00 58 02 ', find it (ctrl + F) and

Overwrite it with ' 80 07 00 00 B0 04 ' Again.


Fifth, Save it (mvp2005.exe) and Run it!

...

That's it!

When you go to the game menu, you will fine '1920 x 1200' instead of '800 x 600'.

1920 x 1200 mode perfectly running without any major error. (although you gotta have a good video card to anable high visuall quality)

PS. for 1680 x 1050, put ' 90 06 00 00 1A 04 '




ok

800 in hex is 320
600 in hex is 258

the 800x600 string in the exe is

20 03 00 00 58 02

convert from little endian

02 58 00 00 03 20

notice the 258 & 320

1600 in hex is 640
1200 in hex is 4B0

so for 1600x1200 string would be

04 b0 00 00 06 40

now convert to little endian

40 06 00 00 b0 04

so

Find (ctrl + F) ' 20 03 00 00 58 02 '

Overwrite it with ' 40 06 00 00 b0 04 '


now if you computer blows up do not blame me
  • 0

#5 krawhitham

krawhitham

    Hall of Famer

  • Modders
  • 9,458 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, Ohio

Posted 20 October 2005 - 08:13 PM

my question is this really widescreen or just streathing the normal 4:3 screen?
  • 0

#6 five

five

    MVP

  • Modders
  • 3,272 posts

Posted 20 October 2005 - 08:23 PM

On those forums they have some screenshots with Tiger Woods and it seems to be legit.
  • 0

#7 krawhitham

krawhitham

    Hall of Famer

  • Modders
  • 9,458 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, Ohio

Posted 20 October 2005 - 09:19 PM

all it does is stretch the image

click for bigger image, notice the red lines

Posted Image

Posted Image
  • 0

#8 baseballfans

baseballfans

    Rookie

  • Modders
  • 835 posts
  • Gender:Male

Posted 20 October 2005 - 09:36 PM

[quote="krawhitham"]all it does is stretch the image
Posted Image/quote]

That's not good. Doesn't give the game a true wide screen and it actually distort the image.
  • 0

#9 Nefarious

Nefarious

    Rookie

  • Members
  • 121 posts
  • Location:Canada

Posted 20 October 2005 - 10:52 PM

Stupid question, I do apologize. Is there a way to play mvp on my 52" hdtv and still get good quality? Though PC i mean. I have xbox version as well but my friend and I want to use latest stats. Thks guys. Sorry if its a bit off topic.
  • 0

#10 krawhitham

krawhitham

    Hall of Famer

  • Modders
  • 9,458 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, Ohio

Posted 20 October 2005 - 11:19 PM

you need dtv out on your video card and HDMI input on your TV plus a DVI2HDMI converter

http://www.ramelectr...hdmi_adapt.html
  • 0

#11 blendmodez

blendmodez

    Rookie

  • Members
  • 123 posts

Posted 21 October 2005 - 02:27 AM

crashes me everytime mvp2005.exe error
  • 0

#12 krawhitham

krawhitham

    Hall of Famer

  • Modders
  • 9,458 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, Ohio

Posted 21 October 2005 - 02:51 AM

you screwed up while hex editing

I does work, but most video cards have options to stretch the image

if your video card does not have the option, some widescreen monitor also have the option, I know my dell does
  • 0

#13 blendmodez

blendmodez

    Rookie

  • Members
  • 123 posts

Posted 21 October 2005 - 05:12 AM

i tried it multiple times, edit overwrite line, i dunno.

BFG 7800GT HDTV out
  • 0

#14 pdub

pdub

    Rookie

  • Members
  • 306 posts
  • Location:nosebleeds

Posted 23 October 2005 - 01:04 PM

Blendmodez, you have to overwrite two lines, they are one after the other. Two people said it worked fine on a dell 2405 fpw, I have a 2005 fpw and its stretched. :shrug:

Do any datafile experts know of possible aspect ratio values when editing cameras? FOV is set for 4:3 so when changing that its still stretched.
  • 0

#15 krawhitham

krawhitham

    Hall of Famer

  • Modders
  • 9,458 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cincinnati, Ohio

Posted 10 February 2006 - 04:48 AM

Blendmodez, you have to overwrite two lines, they are one after the other. Two people said it worked fine on a dell 2405 fpw, I have a 2005 fpw and its stretched. shrug

Do any datafile experts know of possible aspect ratio values when editing cameras? FOV is set for 43 so when changing that its still stretched.

is it possible to change FOV from 4:3 to 16:9/16:10 using the datafile?
  • 0

#16 srudoff

srudoff

    Rookie

  • Members
  • 16 posts

Posted 10 February 2006 - 06:38 AM

when i first tried this (back when i was posting as go tribe), it was stretched on my dell 2005 - since then i rebuilt my pc with a new cpu, nforce 4 mb and 7800 gt . tried it again and it's not stretched - this is with the mvp2006 conversion installed

weird
  • 0

#17 GoChiefs

GoChiefs

    Rookie

  • Contributors +
  • 364 posts

Posted 10 February 2006 - 04:16 PM

What I would like to know is there anyway we can use this idea to make the menus run at 1280x1024? 800x600 BLOWS!
  • 0

#18 blendmodez

blendmodez

    Rookie

  • Members
  • 123 posts

Posted 28 February 2006 - 12:45 AM

can someone help me get 1280 x 720 please
  • 0

#19 paldragons

paldragons

    Rookie

  • Members
  • 59 posts

Posted 28 February 2006 - 06:23 PM

is it possible to use 1200 x 800 resolution with MVP 2005 ?

if so how ?

in the My MVP options section under Video Settings the max the game seems to allow is 1024 x 768.

thank you in advance for your help.

paldragons
  • 0

#20 Laloosh

Laloosh

    Rookie

  • Members
  • 50 posts

Posted 28 February 2006 - 11:41 PM

I was actually thinking about tweaking the resolution myself. 1024x768 could be the maximum your video card (or monitor) will allow. I'm not at home right now so I can't verify .. anyone else?
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users